Intézményünk

Az Egészségmegőrzési Központ 2021. március 1-től egészségügyi szolgáltató.

Intézményünk története

Az Egészségmegőrzési Központ 1992 óta, mint önkormányzati intézmény egészségnevelési és mentálhigiénés feladatokat lát el Dunaújváros oktatási, egészségügyi és szociális intézményeiben.

Az intézményben dolgozó team orvos, védőnő, egészségnevelő, pedagógus, mentálhigiénés szakemberekből áll. A dunaújvárosi iskolákban ismertek és keresettek programjaink, melyeknek célja elsősorban a prevenció. A prevenció akkor hatékony, ha minél korábbi életkorban, illetve a megfelelő fejlődési szakaszban hat az egyénre. Ezért legfontosabb célcsoportunk a gyerekek és a fiatalok, azaz az általános- és középiskolai korosztály. Fontosnak tartjuk, hogy a város valamennyi iskoláskorú gyermekét és fiatalját elérje az egészségnevelési és mentálhigiénés programunk.

Komolyan gondoljuk, hogy mindenki elsősorban saját maga felelős egészségéért. Olyan módszereket alkalmazunk, amelyek személyközpontúak, probléma orientáltak és rövid idő alatt a lehető legtöbb segítséget nyújtják a hozzánk fordulóknak.

Szakembereink sokoldalú, speciális és magas szintű képzettsége különleges értéket képvisel, kikhez idős korig fordulhatnak a különböző élethelyzetekben levő, segítséget igénylő emberek.